Have yourself a mensröd little christmas

Det står rader av menskoppar på apoteket, det hänger rader av tampongörhängen på galleriet, i granen hänger färgranna tamponger. Julen är här och den är som vanligt mensröd, och kanske mer än någonsin tidigare! Den här senaste veckan har faktiskt verkligen varit den bästa mensveckan någonsin. Bland allt mensfint som hänt kan nämnas följande i kronologisk ordning: 1) Jag har stått på en julmarknad med nya kollektionen menssmycken (både nya armband och uppdaterade örhängen). 2) Jag har fått ut valda alster i stans absolut roligaste galleri (urban artroom)! 3) Går in på ett apotek för att köpa allergimedicin och ser en hel hylla med Lunette menskoppar och menskoppstillbehör! Fan vad roligt det är att det händer så mycket!

 

Jag mins när jag jag sålde min första kollektion tampongörhängen för många år sedan på nordstan. Då var det så många som tyckte de var äckliga och "inte tyckte det var konst" att jag fick sälja dem (trummvirvel) under disken! På marknaden i tisdags var det en eller två muttrande tanter som gick förbi: kollandes liksom på bordskanten, lite på smyckena, lite på golvet. De sa helt kort: "..nääe...? Nä." medans de passerade. Men det var så många som gillande pekade, höll upp, log och skrattade! Viktor Byhr, som driver Urban Artroom reagerade så jävla bra också. Han bara gillade dem! Han såg that it was good. Att det kan få vara så enkelt! Jag visar genialisk produkt, kreddig gallersit gillar den. Så jäval kul att de funkar. Så jävla kul att mens funkar. Visst är det en sorts provokation. Och det får det väl vara? Jag vill locka till mer än skratt. Jag vill att alla tänker på mens. Pratar om mens. Kommer ihåg en gång när de hade oralsex+mens. Pratar om hur lång cykel de har. Hur det var att komma i klimakteriet. Hur kladdigt på fingrarna det kan bli när man tömmer sin menskopp. Ut ur trosona, in i offentligheten hade jag som paroll för ett par år sedan och egentligen är det precis så jag fortfarande tycker. Mens är mer än blod. Mens är allt. Eller på latin: Menstruis est omne! Det du! Latin!


 

Jag ringde till apotek hjärtats växel igår för att få tag i någon som kunde berätta lite om hur det gått, och hur de tänkt, och hur det tagits emot när de tagit in menskoppar i butikerna. Jag växlades och kopplades runt ett par gånger innan jag och hon i växeln konstaterade att det kanske var presschefen jag skulle prata med. Så hon kopplade och signalerna gick fram och en Christoffer svarade och jag berättade. Om mensfrågor, om mensbloggen om hur kul det var att de tagit in en menskopp i sortimentet. Det blev tyst. "Vad sa du att du gjorde, sa du..?" frågade Christoffer. Och jag förtydligade om mensens viktighet och vad menskoppen är och att jag undrade om de hade planerat att ta in några fler alternativare mensskydd och hur försäljningen av kopparna hade gått? Det blev tyst igen. "....du har kommit till S E Banken", sa Christoffer.

 

Ett sant lolmoment. Jag skrattade, han fnissade, jag förklarade att jag trodde att jag kommit till ett apoteks presschef och vi konstaterade att det var ett jävligt roligt misstag.Sedan postade jag en status på fejset om detta och folk gillade och kommenterade. Så i morse när jag vaknade hade apotek hjärtats officiella facebooksida kommenterat med nummer till presschefen Charlotte af Klerker och allt! Så vi nu har jag pratat med henne. Hon berättade att de finns i deras 60 största butiker och att i de andra går de att beställa. De har tagit in menskoppen på grund av stor efterfrågan från kunderna. Det tycker jag är extra roligt. Dessutom har de aldrig tidigare fått ett så fint och positivt mottagande i sociala medier pga en ny produkt. Det är ännu extrare roligt. Det har konstaterats förr: menskoppsanvändare är en ovanligt högljudd konsumentgrupp. Jag skulle vilja utnämna den till ärets bästa julklapp. Lätt. Det är längt fler än jag som kan intyga att det förändrar ens liv.

 

Dessutom har jag haft mens den här veckan, och det längre än någonsin: en whooping 8,5 days in a row! Booyah!

 


RSS 2.0