iPad

iPad. iTampon. iPeriod. iLike. Thank you Steve. Vilken satsning, vilken medial uppmärksamhet, väldigt fint. iLike iPad. När det fantastiska slog mig (alldeles nyss) hade jag tänkt och läst rätt mycket på/om iPad:en helt utan att göra kopplingen. Nu finns det ingen återvändo. Steve; det kommer alltid vara mens i iPad:en. Det verkar som att det finns folk ute på det där internetet inte gillar menstruationsrelaterade skämt om apples trycksak.

Kate Dailey, tillexempel, helt humorbefriad. Hon skriver en blogg på Newsweek.


På jezbel.com däremot, där har man fattat det fina och gjort en hel lista med de bästa iPadskämten. Fint :) Men faktiskt, skämten är jävligt dåliga. jag har hittat ett par som är OK: "If you and your friends all buy one, will they sync up?" (hehe), "Later in the year they will be releasing the companion tablet pen, the Ipon." (kul)


I övrigt gillar jag ett nytt magasin som jag har hittat; CUNTastic ett helt mensnummer. Jag måste beställa den från de där staterna.

Dagens mensnyheter

Enligt en ny metaanalys (vad betyder det?) hjälper ibuprofen bättre än paracetamol mot mensvärk/ PMS-värk. Det har en forskarssmmanslutning som kallar sig Cochrane kommit fram till efter att de undersökt 73 studier med över 5000 kvinnor. NSAID-läkemedlen (ibumetin mfl) blockerar produktionen av hormonet prostaglandin. Prostaglandin är ett hormon som orsakar kramper. Och så skyddar det magsäcken och tarmarna med ngt slags slem. P gör inte bara illa, P sprider också välgörande tarmslem. Var inte arg på P bara för att P är orsaken till mensvärk. Ta istället en tablett. Musiktips; Cecilia Bruse - Ta en tablett.

Menscykel by the book

Man vill ju gärna tro att man är ovanlig. Det har emellertid visat sig att jag menstruellt sett är väldigt väldigt vanlig. 28 dagar är min cykel. Väldigt vanligt. "Menscykeln räknas oftast från blödningarnas första dag. Den genomsnittliga menscykeln är 28 dagar, men tiden varierar från individ till individ." Står det på Wikipedia. Jag har genomsnittlig längd på min menscykel, varken mer eller mindre. Efter nogranna studier av de data jag samlat på mig under denna första väldokumenterade cykel kan jag också konstatera att jag uppvisade tydliga tecken på PMS med start exakt en vecka före mensen kom. Symtomen höll i sig i tre dagar. Sedan tog jag naturläkemedel som hävdas bota PMS. Dålig forskare som mixtrar med empirin. Forskareffekt på studieobjekt. Kanske ska jag hålla mig från preparatet nästa gång, och nästnästa ta det helatiden och se om det är någon skillnad...? Hm... Vi får se. Jag vet inte hur stora min nyfikenhet och menspassion är. Jag får väga intressant studie i egen mens mot värdet av att eventuellt lindra eller kanske till och med undvika djupa känslor av ursinne, meningslöshet och självhat. 28 dagar. Finns ju en film som heter det.. Handlar den om mens?

Premenstruella störningar

It's not PMS, it's you.
Kan man ha mer PMS än jag har dag?!? Jag tror bestämt att det hela nått tidigare oanade höjder. Kanske förvärras det här syndromet av omständigheter. Det kan vara på grund av det där ena, och på grund av det där andra... Jag är irriterad och trött på det mesta; mest mig själv. Det värsta är nog att man vet att all den här ilskan och irritationen med stor sannolikhet är helt obefogad. Den här gången är jag mer medveten om det än vanligt. Jag har nämligen skaffat 1) en iPhone och 2) en mensapp (alltså en applikation; ett program til telefonen). Denne mensapp heter (det fantastiska) iPeriod och hjälper mig att komma ihåg när jag hade mens sist, när jag borde få mens nästa gång, när jag antagligen har ägglossning och en massa annat bra. Och så kan man lätt och systematiskt fylla i hur man mår, om man har mellanblödnibgar eller om man har värk. Det är väldigt bra. Det är lätt min bästa app. Men den gör mig så medveten... Is that good or bad? Answear to that.. Hade det inte varit för iPeriod kanske jag hade trott att jag var ledsen över något speciellt.. Bökat runt i mitt psyke, gjort oreda, onödiga slutsatser... och det hade ju varit dumt. Ju.

PMS betyder både premenstruella spänningar och prementruellt syndrom. Enligt wikipedia brukar man ha PMS i 3-10 dagar. (Herregud TIO dagar! Enligt mina anteckningar i min kära applikation borde jag ha en PMS-period på fyra dagar. Det känns ju bättre än tio... men det är också mycket.) Enligt p-guiden.nu påverkar PMS framför allt "humöret, självkänslan och förmågan att handskas med problem och påfrestningar" och ibland förekommer även känslor av "meningslöshet, utanförskap och hopplöshet". Nästan töntigt passande. På mig i alla fall.


P-guiden är också att rekommendera. Dom ger tips på vad man kan göra för att lindra sin PMS. Dom tycker att man ska:
-föra dagbok på hur det känns och när det förekommer så att man är beredd nästa gång och ser mönstret.
-vara snäll mot sig själv när man har PMS ("undvik stress och välj att göra lätta saker om det går" sounds like heaven)
-motionera och/eller ha sex
-försöka se "det positiva PMS faktiskt kan föra med sig. Om du har svårt att visa ilska i vanliga fall vågar du kanske säga ifrån nu, om du förtränger känslor resten av månaden kommer de upp till ytan nu så att du kan bearbeta dem."

Jag skulle vilja tillägga att man kan lyssna på peppande pms-musik.

Jag föreslår följande:
Mary J. Blige – PMS - New Album Version
Slagsmålsklubben – Spanska Förhoppningar
Dolly Parton – PMS Blues - Live
Goose – Check
April March – Tu Mens
La Roux – Bulletproof - Tiborg Remix
Groove Armada – I See You Baby - Fatboy Slim Radio Edit
Detektivbyrån –
Hemvägen

Hela PMS-listan på spotify.

RSS 2.0