Hönsmens

Ägg är höns motsvarighet till mens. Så vitt jag förstått är det inte mycket att orda om. Så är det bara. Många äcklas av det, många har aldrig tänkt på det, andra frossar glatt vidare. Jag utgår från det, och älskar ägg! Jag åt, jag googlade och jag hittade ett litet radioklipp från förra påsken.

 

Radioperson läste Pettson och Findus och blev fundersam. Kom till jobbet och ringde man som jobbar med ägg (har höns och säljer hönsägg) om våra vanliga frukostägg är hönsmens. Det bidde ett ganska fantastiskt litet samtal som går från fullkmlig förrvirring till total förträngning.


- Kvinnor, alltså mänskliga kvinnor, dom producerar ju också ägg, men det blir ju som ingentingen man kan äta av det.. säger Radioprataren. Skulle man kunna säga att ägget egentligen är höns mens..? om man drar det såpass... för kvinnor får ju mens när dom.. tappar ägg..


Ingen får veta, tror jag att han tänker. Hela äggindustrins vara/icke vara ligger på mina axlar nu, tror jag han tänker. Så han säger:


- Det törs jag väl inte säga.. att det funkar så.. utan hönan har väl alltid lagt ägg.

Här går han upp i falsett och blir märkbart pressad. Kanske känner han att det inte är argument nog dethär med att hönan "alltid har lagt ägg".

 

- Hönsmens, det låter lite.. otrevligt... säger en annan Radiopratare.

- Ja, det låter jätteotrevligt, fortsätter den första Radioprataren. Men jag tänker att det ändå är så som det går till.

- Nä det tror jag nog inte att det gör.. replikerar den så kallade äggproducenten och börjar svamla om att man faktiskt till och med kan äta befruktade ägg, bara man inte har värmt och ruvat på dem. Ägg som befruktats av tuppsperma.

 

Där räddade han sig och äggindustrin ur en jobbig sits! Om konsumenten tycker det är "lite otrevligt" med mensägg så har hen nog ingenting emot sperm-infused-menstruation.

 

Nämen fan. Stackars ägg-killen, jag fattar att det är en jobbig fråga. Men även om det kanske inte är något hönshållaren tycker att vi borde prata så mycket om, så är ägg hönans motsvarighet till mens. Så nu när dessa dagar av ägghalvor, äggröra, äggakaka och godisägg börjar komma till en ände tycker jag att vi alla ska ta ett ögonblick att tänka över vad det egentligen är vi firar. Jag är den första att säga det: GLAD HÖNSMENSFEST!

 




RSS 2.0